Uitwisselprofiel NZa Basisinformatie kostenonderzoek
5.1. Wat zijn de kosten van voeding?
Indicator
Definitie: Totaal aan kosten van voeding.
Teller: Totaal aan kosten van voeding.
Noemer: Niet van toepassing.
Toelichting
Deze indicator betreft de materiële kosten die verband houden met de bereiding en verstrekking van maaltijden en andere voedingsproducten. De indicator wordt op organisatieniveau berekend (Bron: Gebruikersinstructie Kosten onderzoek 2016 - Kostenonderzoek Wet langdurige zorg NZa en KPMG — Versie 12 september 2017, pagina 17).
Voor de berekening van deze indicator hanteert de NZa het Prismant rekeningsschema (Bron: Rekeningschema-voor-zorginstellingen-Prismant - Utrecht, september 2004 Publicatienummer 203.25, pagina 33).
Ter illustratie staan in onderstaande tabellen de verwijzingen naar de betreffende rubrieken conform het Prismant rekeningschema en het Referentiegrootboekschema (RGS).
Specificatie rubrieken RGS |
---|
Niet geïmplementeerd vanuit RGS |
Specificatie rubrieken Prismant |
---|
431000 Voedingsmiddelen |
431100 Ingrediënten en producten |
431200 Maaltijden bereid door derden |
431300 Bijzondere voedingen en producten |
432000 Keuken- en restauratieve apparatuur en benodigdheden |
433000 Voedingsgeld voor bewoners en afdelingen |
Uitgangspunten
- De materiële kosten van alle voeding worden geïncludeerd.
Berekening
Deze indicator wordt als volgt berekend:
- Tel alle boekingen van voeding voor de betreffende meetperiode bij elkaar op.
Periode: | Totaal kosten voeding (Euro) |
---|---|
Totaal organisatie | Stap 1 |
Heb je feedback?
Loopt u tegen een issue of vraag aan bij het KIK-V product? Neem dan contact met ons op!